Jämnt och potent

Pretenders "Break up the concrete/Best of" (Warner)
Pretenders ”Break up the concrete/Best of” (Warner)

betyg435

The Pretenders är inget vidare studioproduktivt band. Sen nittiotalets början har gruppen kommit med ett nytt album sisådär vart femte år. 2002 var senast det begav sig, med plattan Loose Screw. Nya Break Up The Concrete har alltså dröjt väldigt länge, även med deras mått mätt.

Chrissie Hynde, förgrundsfigur och den enda som har varit med sen starten 1978, har jag alltid gillat. Mycket på grund av hennes politiska engagemang och arbete för djurens rätt, men även vad gäller musiken; hon har sett till att The Pretenders alltid har behållit sin stil och varit trogna rötterna i punk och rock´n´roll. Därtill har hon en av rockens bästa sångröster.

Nya plattan har ingen omedelbar hit á la Brass In Pocket eller I´ll Stand By You men är å andra sidan föredömligt jämn och bjuder på bra rock kryddat med en gnutta rockabilly. Ett par ballader finns också inkluderade, i vilka Hynde tillitsfullt låter röstresurserna briljera med mognad och potens. Inga överdåd, men det behövs sällan för den som vet vad han/hon är kapabel till. Med nya skivan följer också en bonus Best Of-CD, åtminstone till en början.

12 juni spelar The Pretenders på Where The Action Is i Stockholm.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

06 2009

Your Comment