Bröderna Gramms nya äventyr

The Lou Gramm Band (Frontiers/BAM)
The Lou Gramm Band (Frontiers/BAM)

betyg316

Efter att ha varit borta från rampljuset i många år så är Lou Gramm tillbaks med ett nytt album. Den gamle Foreignersångaren börjar närma sig de sextio, och har i ett antal år dragits med en svår sjukdom så det är kanske inte så konstigt att vi har fått vänta på den här plattan. Nu är det iochförsig ”Lou Gramm Band” som gäller med bland annat två av hans bröder. Han har inte längre Mick Jones vid sin sida men musiken är ändå inte helt olik den vi är vana vid från storhetstiden.

Nu är det mer back to basics med en touch av blues, soul och, hör och häpna, lite gospel. Röstläget är klart lägre än tidigare och visst är det väl så att åldern har tagit ut sin rätt. Den tidigare i karriären så tonsäkre Gramm verkar ibland en aning överansträngd och jag tycker mig kunna höra att han fått kämpa rejält med de här sångerna. Ändå låter det här väldigt äkta och man får liksom en känsla av att det bitvis är en liveupptagning vilket isåfall bidragit till närvarokänslan ytterligare. Låtmaterialet varierar i kvalitet men skivan har ändå en godkänd lägstanivå. Rockiga ”Baptized by fire” är riktigt bra liksom ”Redeemer” och ”Made to be broken”. De låtarna håller god Foreignerklass. Välkommen tillbaka Lou Gramm!

Peter Dahlén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

06 2009

Your Comment