Veteraner i lyckat samarbete

Chickenfoot "Chickenfoot" (EAR/Playground)
Chickenfoot ”Chickenfoot” (EAR/Playground)

betyg436

Inledande ”Avenida Revolution” utgör nästan sex minuter av välljudande hårdrock med skönt kompgung, snyggt gitarrsolo och bra sång och ger därmed Chickenfoots debutskiva en kanonstart. Bandet är något av ett hårdrockens all star-band med Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony (ex-Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) och Joe Satriani.

Redan i andra låten ”Soap On A Rope” kommer en låt som bär släkskap med tidiga Van Halen och förutom snygg stämsång i refrängen så innehåller den även ett David Lee Roth-skrik av Sammy Hagar. Och det finns fler låtar där det går att spåra släktdrag med bandmedlemmarnas ordinarie band, exempelvis i ”Down The Drain” som har en vers som inte är så långt från Red Hot Chili Peppers stora hit ”Give It Away”. Influenser från andra artister märks också, inte minst i balladen ”Learning To Fall” där Sammy sjunger i bästa David Coverdale-stil. Hur som helst står Chickenfoot utan tvekan stabilt på egna ben, lyssna bara på ”Get It Up” och ”My Kinda Girl”. Och med en snittlängd på cirka fem minuter per låt så handlar det inte om några ”radiolåtar”. Rytmsektionen måste framhållas: Michael och Chad gör ett mycket bra jobb och bär upp varenda låt med stabilt spel och några väl utvalda finesser här och där.

De som har biljett till Rockweekend i Kilafors i juli kommer att få vara med om något alldeles extra i och med Chickenfoots första och på den här turnén enda konsert i Sverige.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

06 2009

Your Comment