Sexton tolkningar av Bob

dylanmania
Dylan Mania by Beatrice Ardisson (Naive/Playground)

betyg2

Fransyskan Béatrice Ardisson är ord- och ljudkonstnär, och en sorts samlare av coverversioner av kända artisters låtar. Bowie Mania kom för ett par år sen. Nu släpps skivan Dylan Mania med – just det! –  tolkningar av dylansånger.

Det är en minst sagt brokig samling. Uttolkarna är såväl franska som internationellt mer bekanta artister och grupper. Nästan alla musikaliska uttryck finns representerade. Ibland är det mycket bra. Slumcats punkslamriga version av Subterranean Homesick Blues är ett exempel på det. Bryan Ferrys febriga A Hard Rain´s A-Gonna Fall ytterligare ett. Antony & the Johnsons sorgsna tolkning av Knockin´ on Heaven´s Door är hårresande bra. Oftare låter det tyvärr mycket sämre. I några fall rentav uselt. I´ll be Your Baby Tonight görs av French Connection med hemskt, knappt uthärdligt jazzsvängdäng. En Just Like a Woman, framförd av Minimatic och sjungen med stark fransk accent är heller inte kul. Detsamma gäller Kumisolos Mr. Tambourine Man i kass, glättig popversion. Dylan då? His bobness himself? Jo, även han är representerad. Gör så att säga cover på sig själv i Animals, Birds and Cigarettes, som dock inte är med på den förhandsutgåva undertecknad har haft tillgång till. Den är hursomhelst inkluderad om man köper skivan.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

05 2009

Your Comment