Ett spökskepp med stark vind i seglen

 

Saint Deamon "Pandeamonium" (Frontiers)
Saint Deamon ”Pandeamonium” (Frontiers)

betyg56

Nu kommer äntligen uppföljaren till ”In shadow lost from the brave” från förra året. ”Pandeamonium” är Saint Deamons andra släpp på hårdrockshimlen och släpps 20 maj. Detta är ju faktiskt en grymt bra skiva. Med sin melodiösa hårdrock, sina starka powerballader och sköna refränger visar de här grabbarna att bandet kommer vara med i gemet länge, lääääänge.

Lyssna på den helt sagolika ”Deseption” och njut. Det är faktiskt en av de bästa låtar jag hört. Löjligt bra och hela skivan håller en så hög klass att jag vill utnämna den till årets bästa, trots att vi bara är i maj månad. Uppföljare brukar vara svåra, men här har Saint Deamon verkligen lyckats att göra en skiva som kommer att ge eko i den melodiösa metallvärlden, och det för en lång tid framöver. Namnet Saint Deamon är uppkallat efter ett spökskepp. Det kan man kalla att få vind i seglen…

Ni som gillar Astral Doors, Sturm und Drang (tonårsgrabbarna från Finland) och Silent Force kommer inte att bli besvikna.

Kuriosa: Det svensk-norska bandet bildades 2006 av trummisen Ronny Milianowicz (Dionysus, Hammerfall). Producerad av Roy Z  (Judas Priest / Halford, Bruce Dickinsson) och  Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost) och det borgar såklart för att skivan håller en hög kvalite. En MYCKET bra sångare vid namn Jan Thore Grefstad som tidigare spelat med bl.a. TNT, gitarristen Ronnie Le Tekro i hans band Wild Willy’s Gang. Där efterträdde han faktiskt självaste Jorn Lande.

Lars Söderberg

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

05 2009

Your Comment