Lågmält och vackert

kate c

Kate Campbell ”The K.O.A.Tapes (vol 1)” (Hemifrån)

Kate Campbell är inget nytt namn på folk/alt.countryscenen. Hon skivdebuterade redan 1994 och släpper här sitt åttonde album. Kate är uppvuxen i Mississippi och får väl räknas till R&B-genren även om hon har en mängd andra musikaliska influenser. Hon är dotter till en predikant vilket satt sin prägel i hennes texter och budskap. Kate har lagt till några favoriter som covers till sina egna låtar på den 20 spår långa skivan.

Kate har en ruskigt vacker röst. Det är lågmält, mestadels akustiskt och skivan är mycket välarrangerad musikaliskt. Sedan kan man kanske tröttna på den överdrivet religiösa tonvikten. Ja vem kan hon liknas vid då…tja Emmylou Harris ligger nog närmast till. Inlyssningsspår: Strangeness Of The Day – Seven Miles Home.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

04 2016

Your Comment