Konservativ men trevlig låtsmed

robert forster

Robert Forster ”Songs to play” (Tapete/Border)

Entonigt ringer den lilla indiegitarren sin nästan loopade slinga. Robert Forster har knäppt upp skjortan och lossat slipsen en gnutta. Han pratsjunger coolt och lagom laidback.
Melodierna träder så småningom fram och det är svårt att inte hänga på i den lätt lunkande takten. Let Me Imagine You är ett bra val för att få grepp om detta soloalbum, som inte är hans första. Go Betweens var en utmärkt åttiotalsgrupp från Australien som med sin melodiösa pop hade en speciell egen stil. Tillsammans med Grant Mc Lennen var Robert Forster en av bandets frontfigurer.
På detta album låter Robert Forster som en blandning mellan en ung gladlynt Lou Reed och en Brian Ferry som varit hos sångpedagogen. Rösten är alltså hans instrument, den låter nära och personlig i sitt tilltal med sin berättande stil. Till detta kommer att han har förmågan att knåpa ihop en rad melodihookar. Albumet igenom använder han sig av det återkommande tricket att låta gitarrfigurer inleda och vara återkommande inslag i många av låtarna. Forna vänner av Go Betweens köper naturligtvis, men jag hoppas att nya popsnören tillkommer och får ta del av denna konservativa men trevliga låtsmed.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

12 2015

Comments are closed.