Real Love

love reel to real

Återutgivet: Love ”Reel To Real” (High Moon/Border)

Vilken obeskrivlig tur att någon människa i musiksvängen kom på att restaurera och återutge detta lite bortglömda Love-album med en massa bonusspår. Detta i sin tur gör att jag får chansen att påminna er musiknördar om ett av sextiotalets mästerverk, ’Forever Changes’ (1976).
Pet Sounds, Sgt. Peppper och Dylan i all ära men just här var Arthur Lee på sitt mest bländande popmelodi- och arrangemangshumör . Sen gick det rakt in i drogträsket och en morddom gjorde att Arthur Lee var borta från scenen under lång tid. Med svensk musikerhjälp 2003 spelades Foreveralbumet in på nytt under en kort turné. Lite rossligare, lite äldre men fortfarande hör man storheten hos Arthur Lee. Något år senare gick han bort.
Åter till återutgivningen Reel To Real där Arthur Lee landar i musiklandet mellan soul, pop, funk och blues. Arrangemangen är blåstyngda men melodierna finns fortfarande där fast inte så sublima som på Forever-albumet. Vokalt kan man klart höra att Arthur Lee inspirerats av soulens tungviktare som Al Green, Otis Redding och Wilson Pickett. Men det är helt okey, för han håller sig till sina egna uttryck och variationen i musiken. Sen kan man undra varför inte Reel To Real blev någon hit när det begav sig.
Love Forever Changes (1967) eller Live in concert (2003) bör kollas in om du inte gjort det.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

11 2015

Your Comment