Genomarbetat och stabilt debutalbum

nadia reid

Nadia Reid ”Listen To The Formation, Look For The Signs” (Spunk/Border)

Nadia Reid är tokhyllad upp till öronen i engelsk musikpress. Hon är en 24-årig tjej från Auckland i Australien som albumdebuterar här med sin version av folkmusik och country. Något som inte är helt ovanligt bland kvinnliga singer/songwriters i dag. Laura Marling och Oliva Chaney är några som jag håller högt inom samma genre.
Det råder ingen som helst tvekan om att det är ett genomarbetat och stabilt debutalbum Nadia levererar men håller det så hög kvalite som den engelska kritikerkåren anser, det vete gudarna. I mina numera utslitna medelålders öron, som också har hört en del genom åren låter det bra men inte mer. Albumet innehåller en lång räcka ballader där Nadias röst är som gjuten. Men det är i Reaching Through och Holy Low, när tempot snäppats upp som jag verkligen lyssnar till. Annars blir balladlunken lite för seg.
Kanske är detta ett album som bör ligga till sig och spelas ofta, så kanske framåt påsk hr trean ökat till en fyra. Det har hänt förr, så jag slänger in en bit av den berömda brasklappen redan nu, och firar min jul.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

12 2015

Comments are closed.