Utmärkt livealbum

Phosphorecent

Phosphorescent ”Live At the Music Hall” 

Min skepsism mot livealbum är i vanliga fall monumental, men det finns några som passerar mitt eget nålsöga. Allman Brothers”Live at Fillmore” och Stones ”Get your Ya-yay-as out” är två exempel.

”Live at the Music Hall” kan nu läggas till denna lista av utmärkta livealbum. Tidigare album med Phos…. eller Matthew Houck har varit ganska ojämna, fantastiska låtar blandade med annat smått och vingligt i flanellskjortans americanaland.

Live,- händer det något med hans musik. Matthew som är mer en personlig än utmärkt sångare, sjunger här med en självklarhet och frihet när han står framför en publik och kommunicerar utan filter, studioväggar och producenttyckande. Musiken glider fram i ett mediumtempo som omfamnar mig som lyssnare. Till detta kommer ett lyhört band där både ett härlig piano, orgel och steel guitar ramar in Matthews röst och hans låtar. Bland albumets nitton låtar finns det både äldre och nyare, som Song for Zula, Muchaco och Terror In The Canyons.

Att fått vara på plats i Music Hall, New York denna kväll kan man så här i efterhand bara få önska. Tur är då att detta livealbum finns! Det är inte så ofta jag tycker så.

Undrar hur Matthew tänkte när han valde sitt artistego? Phosphorscent får årets först femma, för musiken inte för artistnamnet.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

03 2015

Your Comment