Lättlyssnat men ändå kompromisslöst

Feed Her To The Sharks

Feed Her To The Sharks ”Fortitude” (Victory Records)

Det är ingen hemlighet att jag inte har varit något större fan av metalcore i dess olika former, men allt eftersom tiden går upptäcker jag band som jag gillar, och när det låter så bra som hos australiensiska Feed Her To The Sharks kan jag bara kapitulera.

Fortitude är en mycket lättillgänglig platta, samtidigt som man inte kompromissar med aggressionen, vilket den väldigt distinkta produktionen säkerligen bidrar till. Det hårda är stenhårt medan de lugna partierna klistrar sig fast, och även om inte alla låtar är lika klockrena som inledande The World is yours, så måste jag ändå säga att just låtarna är styrkan. Trots breakdowns, tempoväxlingar och både growl och rensång håller Feed Her To The Sharks ihop låtarna och det känns inte sådär splittrat och schizofrent som jag ofta upplever den här genren. Dessutom är det ruggigt medryckande och svårt att värja sig mot. Personliga favoriter förutom nämnda The World is yours är Heart of Stone med sitt skoningslösa driv och den heavy metal-doftande Badass.

Ska jag anmärka på något så är det användandet av diverse elektroniska ljud för att krydda anrättningen. Antagligen tilltalar det majoriteten av fans, men mig faller det inte alls i smaken. I mina öron skulle plattan ha vunnit på ett mindre frekvent användande av elektroniken.

I mina öron fungerar Fortitude utmärkt för nybörjare i genren som en inkörsport till metalcore. För redan etablerade fans av modern metalcore bjuder den inte på några större överraskningar, men vad gör det? Ibland vill man bara veta vad man får.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

03 2015

Your Comment