Ett mindre mästerverk

manfred mann

Manfred Mann ­”Lone Arranger” (Creature/Border)

Det borde inte gå. Det borde vara ett totalt kört projekt redan från början. Att ge sig på och göra coverversioner på bland annat Free ­ Alright Now, Queen ­We Will Rock You, Prince­ Nothing Comper.. eller Doors – Crystal Ship. Och vem hade trott att man skulle sitta 2014 och lyssna på Manfred Mann, och dessutom gilla vad man lyssnar på.

Manfred Mann en popikon från sextio och sjuttiotalet, som ofta hade utmärkta sångare i bandet, som Paul Jones, Michael D ábo och senare Chris Thompson. Dessutom hade han en hel hög med utmärkta hits på listorna och gjorde bra versioner av både Dylan och Springsteen.

Nu många år senare kommer, helt överraskande, albumet Lone Arranger, där Manfred Mann i första hand är arrangör och har stuvat om ordentligt i en lång rad covers.

En lång rad gäster finns till hands och gör albumet variationsrikt och kul att lyssna till. Victoria Tolstoy, Ruby Turner, Jay­Z, Carleen Anderson och Kayne West är några.

Blås- och stråkarrangemangen bygger upp stämningar, och gör det hela till en nutida mix av pop, jazz och modern dansmusik.

När sedan Håkan Nesser dyker upp och reciterar en text över en dov musikinramning kan man inte annat än kapitulera över lekfullheten och den genuina musikaliteten som Lone Arranger innehåller.

Ryktet säger att mannen Manfred numer bor i södra Sverige, men spelar inte någon roll i det här sammanhanget. Vad som spelar roll är att Lone Arranger är ett mindre mästerverk, nära en femma.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

12 2014

Your Comment