Ska upplevas live

bibb

Eric Bibb ”Blues People” (Dixiefrog/Border)

För ett antal år sedan gav mig Eric Bibb en alldeles underbar blusig luciaupplevelse i Östra Ämterviks kyrka utanför Karlstad. Hans varma, mjuka och elastiska röst plus ett följsamt gitarrspel var något som jag och många andra i publiken tog med oss ut i vintermörkret.

I dag är Eric Bibb en mycket produktiv musiker. För inte så länge sedan kom en tredelad cd-samling från hans långa karriär. Nu är det dags igen med ett hyllningsalbum till Martin Luther King och en turné uppkallad efter hans välkända tal , I Have A Dream.

På Blues People har Eric bjudit in massor av musikaliska vänner, som Ruthie Foster, Taj Mahal och Blind Boys of Alabama. Några av dessa medverkar också på turné genom Europa under denna månad.

Musiken på albumet är starkt bluesorienterad. Men i mina öron blir den något för salongsanpassad, för bra, för snygg. Det är ingen bluesmusik som rycker tag och vrider om i bröstet och når sällan hjärttrakten. Inte heller får den foten att stampa loss.

På andra delen av albumet blir det något bättre då Bibb flirtar mer med soul, folk och gospel.

För mig är detta ett mellanalbum med en musiker som helst ska upplevas live. Då funkar Erics Bibbs bluesorienterade musik med stor sannolikhet bättre än här.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

11 2014

Your Comment