Turnén då ormen ömsade skinn

whitesnake

Whitesnake ”Live In 1984 – Back To The Bone” (Frontiers/Playground)

Här har vi något av ett typexempel på en skiva för de redan frälsta. Alltså de som inte kan få nog av sångaren/mikrofonstativsjonglören David Coverdales evangelium – och som gärna lyssnar på samma låt i olika versioner.
Låtmässigt vet alla hårdrockare som läser detta det som behöver vetas om det som står på menyn; klassiker efter klassiker radas upp. Personligen tycker jag bäst om den fina tolkningen av Soldier of Fortune.
Hingsten Coverdale hade blommat ut med full kraft på Slide It In-turnén, vilket är tydligt när man lyssnar på det sexistiska mellansnacket, som givetvis också inkluderar ett och annat ”here’s a song for ya” (något av hans signum).
Det här var också turnén då ormen ömsade skinn från det bluesbaserade till förmån för hårdare tongångar, utan att för den skull vara i närheten av heavy metal. En inte alldeles enkel stiländring om det inte vore för att musikerna är rena rama drömuppställningen.
Synd bara att man inte valt att ge ut en komplett konsert, istället för denna ”best of bootlegs”. För det finns bootlegs från turnén i omlopp, som gott och väl skulle kunna tas för mer eller mindre officiella utgåvor. Nåja, vad är väl en bal på slottet… Och i dagens värld av perfektionism är det glädjande med en utgåva som inte putsats in absurdum.

Magnus Bergström

Fotnot: Det är endast cd-skivan som recenseras, så dvd-skivan som medföljer är alltså inte med i recensentens bedömning.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

11 2014

Your Comment