En av årets absolut bästa

sister sin black

Sister Sin ”Black Lotus” (Victory records/Border)

    Release: 29 oktober

Sister Sin går från klarhet till klarhet. Att de skulle toppa höjdarplattan Now and Forever var inte alls självklart, även om Dave efter inspelningen försäkrade mig att jag inte skulle bli besviken. Så rätt han hade. Efter att ha lyssnat mer eller mindre konstant på Black Lotus sedan jag fick den är jag snarare euforisk. Sister Sin har renodlat alla sina karaktärsdrag, vilket innebär att de både är hårdare och mer lättillgängliga än någonsin tidigare. Av den sleaze som en gång fanns finns inget kvar, det här är heavy metal när den är som bäst.

Black Lotus är tveklöst bandets mest varierade platta med 9 låtar med individuella karaktärer, samtidigt som det är totalt homogent. Lägg därtill en svintung, stenhård och kristallklar produktion, som verkligen inbjuder till att dra upp volymen till max. Till och med en ballad som The Jinx sitter som en pungspark.  Variationen exemplifieras inte bara av en ballad, utan också av stråkar i Count me out; en punkig käftsmäll i Food for Worms, med en fräsande Liv som formligen spottar ur sig orden; betongkrossande tyngd och dramatisk känsla i Desert Queen; kampsång för barrikaderna i Ruled by None och old school heavy metal i Sail North. Samplingen av Eddie Meduza när han hotar Gud med stryk i den sistnämnda lär sätta myror i huvudet på icke svenskspråkiga, men det är en fin gest till en svensk ikon och geni.

Black Lotus är en av årets absolut bästa plattor, och blir den inte Sister Sins stora genombrott har jag inget hopp kvar för mänsklighetens musiksmak, så ta och köp plattan å det snaraste.  Se sedan till att masa dig iväg på ett Sister Sin-gig, eftersom de dessutom är Sveriges bästa liveband.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

10 2014

Your Comment