Inget ess trots vasst gitarrspel

ace space

Ace Frehley ”Space Invader” (Steamhammer/Border)

  Release: 15 augusti

Ex-Kissgitarristen är tillbaka med en 70-talsljudande produktion, vilket givetvis är en ljudkostym som passar Ace och hans oefterhärmligt ”slarviga” gitarrspel alldeles utmärkt.
På plussidan återfinns Space invader som är skönt riffstinn, Gimme a feeling som är ”smörig” på rätt sätt, I wanna hold you som är refrängstark som få och Starship som är en finfin instrumental avslutningslåt. Som grädde på moset bjuder nämnda fyrling på skivans mest inspirerade gitarrspel med minnesvärda Gibson-soloutflykter.
Men det finns tyvärr också minus. Change, Toys och Immortal Pleasures rullar på i mellantempo utan att ta vägen någonstans och enformiga refränger gör inte saken bättre. Bara en sådan sak som att likaledes halvtröga Inside the vortex ändå framstår som ganska bra säger en del…
Sångmässigt är det business as usual, det vill säga att Ace blandar och ger; tonsäkerheten är det lite si och så med emellanåt.
En dumstrut delas ut för Steve Miller-covern The Joker i pubbandstil (!) som~
gör att all form av originalitet och värdighet tar en paus i sisådär tre och en halv minut.
Space Invader är inget ess och inte riktigt i klass med föregångaren Anomaly (2009) men passar ändå, på ett sätt som jag inte kan förklara, in i Ace-diskografi. Mannen som gav det hysteriskt kacklande skrattet ett ansikte är alltså tillbaka i klart godkänd form.
En ny turné på våra breddgrader vore inga fel…

Magnus Bergström

Fotnot: Att köpa någon av specialutgåvorna av Space Invader, för att ta del av bonuslåtarna, rekommenderas inte. Det handlar bara om (inte alls så) annorlunda versioner av “ordinarie” låtar.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

08 2014

Your Comment