Folk, roots och tillbakablickar

simone felice

Simone Felice ”Strangers” (Team Love/Border)

När Felice Brothers dök upp ur den amerikanska rotrockmyllan för några år sedan var de som ett lillebrorseko av The Band. I alla fall då det gällde klädkonceptet och glesa skägg i svart/vita bilder på en lerig byväg i närheten av The Big Pink.
Nåja det lät ganska bra också på två album. Sedan dess har trion i fråga splittrats och en av dem, Simone Felice har bytt ut kängorna mot mer urbana boots.
Albumet Strangers har många melodiska element. Det skulle lika gärna kunna var inspelat på sjuttiotalet som nu, vilket är positivt för mig. Inledande Oh Molly och Gettysburg har härliga refränger och mediumtempon som skulle passa bra i vilka radiokanaler som helst.
I balladerna If you’re goin to LA och Our lady of the gun påminner Simones röst om en engelsk favoritvokalist, Ian Matthews. Strangers bjuder på avslappnad, skön och ganska lågmäld rootsmusik av det moderna snittet, även om tillbakablickarna är många. Här bidrar det till att knyta ihop albumet till en musikalisk enhet där kvalité och lättillgänglighet går hand i hand.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

04 2014

Your Comment