Precis så här ska melodisk hårdrock låta

heat-tearing down the walls

H.E.A.T ”Tearing down the walls” (Gain/Sony)

H.E.A.T är ett sådant där band som skiva efter skiva fortsätter att leverera musik av högsta klass. ”H.E.A.T” var jättebra. ”Freedom Rock” var fantastisk. ”Address the Nation” var fantastisk. Med en diskografi i bagaget som de har, såg jag fram emot ”Tearing Down the Walls” något fruktansvärt och hade stora förväntningar på den.

Om vi säger såhär. Det här är en skiva som har tolv spår. Tolv spår som inte bara är ”bra” utan som ger mig och sätter ton på exakt det som jag alltid letar efter i ett band. Det är precis så här bra melodisk hårdrock ska låta. Med starka refränger, flytande verser och keyboards, trummor, bas och gitarrsolon som bara får en att stirra in en vägg och bara låta sig själv försvinna in i musiken. Men också texter som hoppar lite mellan att vara inspirerande till något som bara berör. Och sen, kan vi bara ta en minut här och uppskatta Erik Grönwall och hans röst? Tack. Det är den som gör låtarna så otroligt starka som de är.

H.E.A.T har återigen lyckats skapa ett album som jag inte bara gillar, utan älskar. Det är allt – beatet i ”A Shot at Redemption”, refrängen i ”Inferno”, texten i ”Tearing Down The Walls”, typ allt med ”Mannequin Show” (även om jag kanske lite för ofta börjat sjunga på en viss Britney Spears låt när jag hört refärngen, oops!) ”Emergency”, jag vet inte vad jag ska säga, den har allt, ”All The Nights”… alltså. Något gick sönder i mig, något berörde mig där. Sången i den låten, alltså, Erik. Igen. Det är magiskt. ”Eye for an Eye”, finns inget jag inte gillar med den, framförandet, kompositionen, texten… Jag är utan ord.

Sen har vi sista spåret. ”Laughing at Tomorrow”. Jag vet inte vad det är med den här låten, men den… gör mig levande. Jag vill säga att den inspirerar mig, men det känns på något sätt fel. Vad det än är den gör med mig, så är det något bra. Jag kan sitta och stirra i taket och bara lyssna på den om och om igen. Jo, levande är nog rätt ord. Åh. Detta är det bästa spåret på hela skivan.

H.E.A.T är ett band som år efter år efter år ger oss melodisk hårdrock av högsta klass. I år var inget undantag. Tack, tack som fan för att ni gör det här. För att ni gör det så bra. NI är bäst.

Sara Köhler

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

04 2014

Your Comment