Snygg produktion med stämsång

autumn defense
Autumn Defense ”Fifth” (Yeproc/Border)

Denna duo är en offspring av utmärkta combon Wilco. Patric Sansone och John Stirrat är här i americanadelen av softrocklandet. Inte långt ifrån grupper som America och Firefall. Duon bryter absolut ingen ny musikalisk mark,utan satsar på en snygg produktion med stämsång och lagom stora orkestreringar. Det är snyggt, lite vekt och sympatiskt som bara sjutton.

Inledande Things on my mind sätter agendan. Tempot ligger på den nivån genom hela albumet vilket är ganska skönt och avslappnat. Sen är det inte ett musikaliskt inpass som inte är genomtänkt och perfekt. Tråkigt kanske vänner av svår jazz eller postpunk tycker.

Autumn Defense är slitstarkt i sin enkelhet. Det tål att slita på och små intrikata musikprylar dyker upp till lyssnarytan efter hand. Popmusik som ska kallas pop. Modern men med klassiska pop och rock inpass. Bra så.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

01 2014

Your Comment