Onödigt släpp – men ändå något givande

gaslight-anthem-b-sides

Gaslight Anthem ”The B-sides” (  )

Den här samlingen borde egentligen kunna sorteras direkt in högen med totalt meningslösa utgivningar, för behovet av att släppa en samling med främst akustiska versioner av tidigare släppta låtar känns minst sagt något minimalt. När man dessutom nyligen släppt alla låtarna i en bastant vinylbox med ett gäng 7”singlar, känns det ännu mer onödigt. Nu är det dock så att jag har en väldigt svag punkt för dessa New Jersey-bördiga heartlandrockers med en stänk av punkrock. Deras mix av heartland-melankoli och fenomenal rocklyrik framförd av Brian Fallons totalt oskolade sköna rockröst gör att tårarna inte sällan är långt borta. Så dagar när det känns mörkt och tungt brukar The Gaslight Anthem kunna utgöra ett underbart soundtrack.

På samlingen B-sides är de låtar som verkligen sticker ut som skivans bästa spår är de tidigare outgivna låtarna ”She Loves You” och ”Once Upon a Time” tillsammans med de briljanta akustiska versionerna av ”The ’59 Sound” och ”The Queen of Lower Chelsea” som till och med slår originalversionerna på fingrarna.

De övriga av de totalt 11 låtarna lämnar mer att önska. Så på det hela taget en ganska meningslös samling, men ljusglimtarna ger i alla fall de största fanatikerna en anledning till att införskaffa plattan ändå.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

01 2014

Your Comment