Lite vid sidan om de breda uppkörda musikstråken

murry+lee

Lee Harvey Osmond ”The Folk Sinner” (Latent/Border

John Murry ”The Graceless Age”  (Rubyworks/Border

Två album som säkert inte kommer att annonseras med helsidor i pressen eller snurra runt etern i form av videosnuttar.
Det är två album som innehåller en svärta lätt ödesmättad rockmusik som bygger på många bra melodier och olika lager av sinnesstämningar..
Lee Harvey Osmond kommer från Canada. Tom Wilson har huvudrollen i denna löst sammansatta grupp. Förra albumet A Quit Evil innehöll stora delar av den kanadensiska musikereliten. På nya Folksinner har Tom Wilson en mindre grupp musiker vid sin sida i studion.
John Murrys album kom ut i höstas men ges nu ut igen med extra spår eftersom det vankas turné under våren och sommaren i Europa.
Båda dessa album innehåller en rockmusik som inte bygger på snabba leenden och lättköpta melodihookar. De är välproducerade och det det vilar en vibrerande skön tassande stämning över musiken som ofta rullar fram i mediumtempo. Både Tom och John sjunger alldeles utmärkt och tankarna går till en annan kanadensare, Leonad Cohen. Kanske var det så här han skulle ha låtit om han varit ung rockmusiker idag.
Tom Wilson lättar ibland upp sin mörka sida med tempoändringar eller en duett med kvinnlig partner. John Murrey, som kommer från sydstaterna i USA, släpper in skräpiga ljudkollage mellan spåren som binder ihop det hela till en enhet.

Så söker du nu rockalbum som befinner sig lite vid sidan om de breda, uppkörda musikstråken kan du alltid kolla upp Folksinner med Lee Harvey Osmond och John Murrys Graceless Age. Två verkligt bra alternativ.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

05 2013

Your Comment