Tillbaks på banan

Dave Stewart ”The Ringleader General” (Membran/Nax)

Sanningen är att sedan Eurytmics lade av så har jag inte haft någon större koll på Dave Stewarts musikaliska göranden. Han har vekat som producent, floppat med  n så kallad supergrupp och kommit ut med soloalbumet Blackbird Biaries.

Tillbaks på banan alltså med nya soloplattan The Ringmaster General, som är inspelad i Nashville. Eftersom Dave är gitarrist och låtskivare i  första hand så har han bjudit in ett gäng kvinnliga vokalissor som är honom behjälplig med sången. Allison Krauss, Diane Birch och Jessie Baylin är några av dom som  backar upp, förgyller och lyfter detta album till hyfsade höjder.

Men kan Mark Knopfler mumla sig igenom album efter album, och det ska sägas att han gör det riktigt bra på senaste Privateering , – så gäller detta Dave Stewart också. Med sin begränsade röst fungerar han bäst i låtar med ett lugnare tempo, som till exempel Different Man.

Gitarrspelet är både rått och finurligt smakfullt albumet igenom. Bästa låt är utan tvekan God Only Know You Know en duett med Jessie Bylin.

The Ringmaster General duger gott att laga mat till eller ta med sig i soffhörnet tillsammans med något tjockt glansigt
nyanlänt musikmagasin. Men bara för stunden.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

11 2012

Your Comment