Låter som deathpunk borde låta

DZ Deathrays ”Bloodstreams” (Hassle/Sound Pollution)

Primitiv punkrock som påminner mycket om the fingers – Jesse Malin och Ryan Adams gemensamma punkprojekt The Finger (vilket antagligen är en jävligt svår referens, för frågan är hur många som hört det bandet). Det är svårt att få musik mer opolerat utan att kännas oproducerat och dåligt. Gitarrerna är som rakblad och trummorna är som en kpist eld, lägg därtill stört skön rivig och skitig skriksång. Turbonegro har ju sedan länge redan lagt beslag på attributet deathpunk, annars vore det en bra beskrivning på DZ Deathrays (observera alltså att man låter inte som Turbonegro men som deathpunk borde vara). Men det blir aldrig brutalt som crust eller käng utan håller sig hela tiden i mer ”normal” punkrock.

Att lyssna på Bloodstreams som skivan heter är ganska trevligt, men det saknas det där lilla extra som skulle behövas för att bli en riktig klassiker.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

11 2012

Your Comment