Knockout debut!

 

Impera ”Legacy of life” (Escape/Sound Pollution)

 

Den svenska kvartetten Impera (härska) består av:
J.K Impera (Johan Kihlberg) – trummor, som bla spelat med Bruce Kulick och John Corabi.
Tommy Denander – gitarr, som lirat med Alice Cooper och Michael Jackson mfl.
Matti Alfonzetti – sång. Har sjungit med Scott Gorham, Skintrade mfl,
Mats Wassfjord – bas. Har bla spelat  med Vinnie Vincent, Johan Corabi.

Impera är ett relativt nystartad band men med stor portfolio och ett enorm musikalisk kunnande. Man har något så ovanligt som en trummis som är den drivande kuggen i detta maskineri. Flera av de inblandade har ett så stort musikaliskt förflutet att de förtjänar en egen tråd om det.

Det finns en svårighet i att verbalisera en musikalisk upplevelse så för att ge denna cd nå’n slags rättvisa så behöver jag hänvisa soundet till andra band/musiker som automatiskt triggas i mitt eget referensbibliotek.

Till att börja med så hoppar vi tillbaka i tiden sisådär 20-25 år, till slutet av 80, början av 90-talet och brygger ihop ett eget recept bestående av en del John Norum, en del Talisman, en rejäl skopa Whitesnake (the Stevie Vai era), några smulor Talk of the town, samt kryddar över med Mr Big, Extreme och ett uns Pretty Maids men med ett hårdare, polerat sound, 100 meter gitarr, dubbla bastrummor och inte en tillstymmelse till ballader.
Så känns det för mej och det är ett verk som trivs  mellan mina öron.

Massor med genomarbetade gitarriff, snygga arr med stämmor osv samt bra sång i ett register som passar den här musiken som handen i handsken gör detta till en dunderknockout från första stund. En debutplatta med ett band som vet vart metallskåpet ska stå och som förtjänar all uppmärksamhet som står tillbuds.
Jag blir riktigt nyfiken på hur detta skulle kunna låta live, så det är bara att hoppas att Impera dyker upp på nå’n festival eller liknande, när möjlighet ges. Men än så länge får jag nöja mej med denna cd och till Er som gillar melodiös, gitarrbaserad hårdrock har jag bara en sak att säga: Köp!!

Eller för att citera min 9-åriga dotter: Pappa det här är ju asabra det hör ju till och med jag!

Johan Jansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

11 2012

Comments are closed.