Inget man visslar eller nynnar på dagen efter

Kasey Chambers and Shane Nicholson ”Wreck & Ruin” (Welk/EMI)

På var sitt håll är de redan etablerade låtskrivare och musiker inom alternativ country.  Detta äkta par kommer från Australien och Wreck And Ruin är deras andra duettalbum. Kasey har genom åren producerat ett antal album som har varit ganska ojämna. Shane är en nykomling för mina öron.

Som stor vän och anhängare  av duetter, och kanske  speciellt sådana med countrymusiken som grund, vill man gärna hitta guldkorn som till exempel duetterna med Gram Parsons och Emmylou Harris.

Dit når inte många. Knappt någon. Kasey och Shane försöker verkligen. Deras röster passar bra tillsammans och sprider en trygg värme, speciellt i de lugnare låtarna.

Men den stora svagheten på Wreck And Ruin är inte rösterna, musikerna eller Buddy Millers produktion. Det är det stora flertalet av låtarna som är lamt anonyma och försvinner fort ur ens melodimedvetande. Det är inga melodihakar som du glatt visslar eller nynnar på dagen efter.

Kasey och Shane får gärna återkomma med ytterligare ett duettalbum. Men välj då för bövelen bra låtar så ordnar det sig. Det finns ju en stor skara utomordentliga låtskrivare som nog gärna delar med sig av sitt musiköverflöd.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

11 2012

Your Comment