Kusligt om krigets helvete

 

Carach Angren ”Where the Corpses Sink forever” (Season of Mist/Sound Pollution)

Where the Corpses Sink forever är en temaplatta baserad på Första världskriget och Carach Angren skapar från första spåret, An Ominous Recording, en mörk, kuslig och bitvis rent obehaglig atmosfär.  Rötterna finns i black metal och det är ofta naket, primitivt och desperat, som i Bitte tötet mich, men lika ofta teatraliskt, storslaget och atmosfäriskt, som i Lingering in an Imprint Haunting, och orkestrala och berättande inslag i kombination med texterna som är väldigt konkreta skapar levande bilder av krigets helvete. Efter att ha lyssnat på skivan känns det som man har sett en film. Trots de olikartade elementen blir det en helhet som är smått fantastisk och som jag bara vill lyssna på igen och igen. Varje spår kan stå på egna ben, men det är som helhet det blir verkligt storslaget.

Eftersom jag är en hyfsat öppensinnad person som tycker att bra metal är bra metal oavsett vilken snäv liten genre man definierar den som, så tycker jag personligen att den här plattan borde kunna tilltala både dem som gillar sin black metal pompös och dem som vill ha den true, men jag inser att det troligen är Cradle of Filth- och Dimmu Borgir-fansen som lättast kan ta den till sig. Hursomhelst är det tjänstefel av någon som säger sig gilla black metal eller aggressiv metal överhuvudtaget att inte skaffa den.

Det här är definitivt en kandidat till en hög placering på min topplista för 2012, så släck ljuset, blunda, luta dig tillbaka och låt Carach Angren visa dig krigets helvete.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

09 2012

Comments are closed.