Musik som har djupa rötter i musikhistorien

Ruthie Foster ”Let It Burn” (Blue Rose/Border)

Förra albumet The Truth According To Ruthie Foster var en skön uppvisning i modern blues och soul.

Denna gång har också inslagen av gospelelement tillkommit. Inspelningen som skett i New Orleans har också inneburit att en ansenlig samling  kända studiomusiker har känt sig kallade. Metersbasisten George Porter jr, Blind Boys Of Alabama och William Bell är några som bidrar till att färga musiken mörkt bluesblå.

Ruthie har valt ut en lång räcka tunga låtklassiker som hon sjunger med en självklar övertygelse och känsla.

Bland dessa finns Cash Ring Of Fire som stilla ballad. Crosby, Stills och Nash Long Time Comin’, Bands majestätiska It Makes No Diffrence och Black Keys gospelgungande Everlasting Light. Men allra bäst fungerar det i duetten med William Bells soulklassiker You Don’t Miss Your Water. Slutligen ett extra plus till Ike Stubberfield som spelar B3 – orgel som det ska vara när det är som bäst.

Let It Burn är en påminnelse om musik som har djupa rötter i musikhistorien. Det är inte ofta man stöter på det idag.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

08 2012

Comments are closed.