Utstrålar ren och oförstörd countrykänsla

Marty Stuart ”Nashville vol. 1 – Tear The Woodpile Down”  (Sugar Hill/EMI)

Marty berättar att han kom till Nashville som tonåring och har sedan dess acklimatiserat sig väl i det som kallas countrymusikens Mecca. Han andas och utstrålar ren och oförstörd countrykänsla i sin musik.

Marty kanske mest är känd som riktig gunslinger och fena på gitarr som kan lira solon med raktfart. Eller plocka snyggt i countryballaderna. Han visar upp ett varierat spektra i gitarrspelet och kryddar sin musik med ett lyhört och samspelt band i ryggen, som antagit det anspråkslösa namnet ’Fabulos Superlatives’. Sjunger gör han också helt okey och bandet lägger snygga countrystämmor precis som det ska vara.

Kort sagt en bra countryplatta som fungerar bra som humörhöjare eller som du bara kan ha i bakgrunden när du gör ingenting.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

05 2012

Comments are closed.