Musik som berör ända in i hjärteroten

George Harrison ”Early Takes Volume 1”  (Universal)

Detta album med demoinspelningar ger oss naturligtvis en viss inblick i George Harrisons skaparprocess, innan det var dags att gå in i studion för att spela in det som senare skulle ges ut på bland annat All The Things Must Past. Konceptet provades förra året på ett utmärkt sätt med John Lennon/Yoko Ono och deras gemensamma album Double Fantasy/Stripped Down, ett dubbelalbum till enkelpris med lite rårare repversioner, plus slutprodukten.

Här  på Early Takes finns förutom titelspåret bland annat nakna versioner av Run Of The Mill, My Sweet Lord, Behind  Closed Doors, Awaiting For You All och I’d  Have You Anytime.

Det som lyfter denna tunna samling med bara tio låtar är en känslig  tolkning av Dylans  Mama You Been On My Mind, Everly Brothers Let It Be Me samt en mer uppsluppen Harrison i bluesiga Women Don’t Cry For Me, med munjiga i kompet. Så även om detta fortfarande är musik som berör ända in i hjärteroten så är det sniket i  kubik att inte ge alla Harrison-fans en ordentlig dos med Early Takes, därav fyran i betyg. Skärpning!

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

05 2012

Comments are closed.