Kunde mycket väl varit skriven av Woody Guthrie

Phyllis Sinclair ”Dreams of the Washerwomen” (Phyllis Sinclair/Hemifrån)


Phyllis Sinclair började skriva sångtexter på 70-talet och sedan gjorde hon  ett långt uppehåll till in på 2000-talet.

Nu har amerikanskan släppt sitt tredje album och det låter någonstans mellan Joan Baez och Joni Mitchell.

När jag första gången spelade skivans första spår Washerwomans Lament slogs jag av att den mycket väl kunde vara skriven av Woody Guthrie där det tidlösa innehållet berättas på ett enkelt, följsamt och medryckande sätt. Att alla låtarna inte håller samma fantastiska klass, eller ens måttet, är å andra sidan tråkigt. Det finns iochförsig ytterligare ett par ljusglimtar som The Temptess ( Follow Me Down) och Finding Ontario (60´s Scoop Song) men tyvärr är det nog de enda tre jag orkar med.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

05 2012

Comments are closed.