Dödligt svängigt

Cannibal Corpse ”Torture” (Metal Blade/Border

Mangel? Check!

Gurgelsång? Check!

 Explicit våldsamma låttitlar? Check!

Cannibal Corpse är som McDonalds: man vet vad man får och man blir oftast varken besviken eller överraskad, men har man tur och får pommes fritesen nyfriterade är det riktigt, riktigt gott, och Torture överraskar mig genom att vara de där nyfriterade pommes fritesen.

I mitt tycke håller Cannibal Corpse med Torture högre klass än någonsin. Trots att man håller sig stenhårt till det beprövade receptet är Torture varierad med både riktiga manglare som inledande Demented Aggression och tunga saker som Scourge of Iron. Det som ändå kanske imponerar mest på mig är att de lyckas få det att svänga så in i h-vete. Under den bedrägliga enkelheten finns musikalitet och teknisk briljans som den knivskarpa produktionen lyfter fram.

Favoritlåt? Det är mycket svårt att plocka ut en bland alla godbitar som Scourge if Iron, Encased in concrete och Caged…contorted, men The Strangulation Chair sticker ut lite med imponerande basspel av Alex Webster,  och  Followed Home then Killed tar priset för skönaste låttiteln sedan Samsons I wish I was the Saddle of a Schoolgirl’s bike.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

05 2012

Comments are closed.