Avslutar med flaggan i topp

The Soundtrack Of Our Lives ”Throw It To The Universe” (Parlophone/EMI)

I mitten av 90-talet splittras noise-garagerockbandet Union Carbide Productions och ur askan av detta superba band bildas en grupp, som under knappt 20 år släpper ett gäng album och som i år påstår sig släppa sitt avskedsalbum, The Soundtrack Of Our Lives. Om skivan ”Throw It To The Universe” är TSOOLs sista låter jag framtiden utvisa, men vad som är helt klart är att det är deras bästa skiva så här långt. Slutar man nu gör man det på topp med en skiva värd ett värdigt avslut.

Jag upplever nya skivan som mindre experimentell och mer rak, utan att på det sätt bli slätstruken och enkel. Den innehåller fina rock- och popsånger som gör att man sitter med ett leende på läpparna när man lyssnar. Låtarna på ”Throw It To The Universe” ska enligt en intervju med Ebbot Lundberg, sångaren, vara ett hopkok av gamla låtar som inte riktigt varit klara. Och jag tycker att detta märks för någonstans kan man höra olika delar av bandens tidigare skivor.

Jag tycker att skivan är perfekt avvägd och är i perfekt längd och blir inte långrandig som TSOOLs skivor ibland tidigare har blivit. Det är 46 minuter intressant och skön musik som passar hemma i vardagsrummet så väl som på resa genom vårt avlånga land.

Som jag sagt tidigare det här The Soundtrack Of Our Lives bästa skiva så här långt, så varför ska de sluta nu? Det är förvisso ett respektabelt beslut att sluta när man är på topp. Men skivan är så fruktansvärt (hade hellre använt mig av en svordomsharang) bra att missar du skivan och bandets livekonserter under sommaren får du helt enkelt skylla dig själv.

Vill du höra mina favoriter på skivan börja med ”Throw It To The Universe”, ”Freeride” och ”Faster Than The Speed Of Light”.

Trots att jag inte lyssnat överdrivet mycket på TSOOL genom åren har de nästan varit som ett soundtrack även av mitt liv, så jag får väl ta och tacka så mycket nu när bandet står bredvid sin egen grav och blickar ner. Tack för alla skivor och den tid som varit.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

05 2012

Comments are closed.