35 minuter av tät soulrock

Alabama Shakes ”Boys & Girls” (Rough Trade/Border)

Det här är egentligen inget märkvärdigt alls. Bara en liten samspelt soul- och rockcombo från Sydstaterna. Låtmaterialet håller en skaplig nivå . Som vanligt finns det både dalar och en del toppar i detta och i gruppens sätt att framföra sin soulrock, med inspiration från klassiska Muscle Shoes och Staxsoundet blandat med mer traditionell amerikansk rotrock. Men det som skiljer Alabama Shakers från många andra band på samma nivå är Brittany Howard, gruppens vokalist och gitarrist. Hon sjunger med en soul- och rockröst som både innehåller taggtråd och honung.

Musikminnet söker sig bakåt i tiden och visst finns det spår av en ung Janis Joplin, Etta James eller Tina Turner i Brittanys vokala uttryck.  Hon behärskar också både ballader och de lite snabbare låtarna med samma  känslosamma uttrycksförmåga. Som sagt inget märkvärdigt, allt har du hört förut, inget som kommer att skaka om i musikvärlden. Bara lite tät soul och rock i 35 minuter. Räcker bra!

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

04 2012

Comments are closed.