Välgjort, lågmält och behagligt

Amelia White ”Beautiful and Wild” (Rootsy/Warner)

Nashvillebaserade Amelia är en i den långa raden av utmärkta kvinnliga singer/songwriters som kanske kan leva på sitt musikskapande idag. Hur det egentligen förhåller sig med den saken har jag inte en aning om.

På detta hennes femte album finns i alla fall en samling bra låtar, välgjorda, lågmälda och behagliga att lyssna på. Spår som Sugerman och Tupelo Train är två bra bevis på Amelias låtskivarkonst. Musikerna som medverkar har en känsla för musiken som hantverk och stryker under, ramar in och kommenterar Amelias röst och texter. Allt detta smälter samman till en musikalisk enhet som i vissa stunder påminner om kvinnliga kollegor i  som Shawn Colvin, Kathleen Edwards eller Kimmie Rhodes. Det kan räcka en bra bit om Amelia fortsätter att vara Beautiful and Wild.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

03 2012

Comments are closed.