Det är bara att gratulera Erik Grönwall och H.E.A.T

H.E.A.T ”Address The Nation” (Gain/Sony)

Release: 28 mars

Året var 2009 när H.E.A.T blev ett med folket I Melodifestivalen och slog igenom med låten “1000 Miles”. Tre år och ett vokalistbyte senare är de tillbaka igen med ”Address The Nation”. Frågan är, håller de samma kvalité som tidigare?

Vet ni vad jag gillar med H.E.A.T? Att de alltid är så satans bra. Detta är tredje skivan, och jag kan inte annat än älska den! Jag var personligen lite orolig över vokalistbytet, men Eriks röst passar perfekt! Albumet i sig har ett sound som är en stor röra av alla gamla rockidoler men med en gnutta modernisering. En starkare öppning än “Breaking The Silence” får man leta länge efter, speciellt när den följs upp av den episka “Living on the Run”. Plattan är starkt solid rätt igenom, men har sina extra stora stunder som i mitten med “Better Off Alone”, och framförallt, “In and Out of Trouble”, som enligt mig är skivans bästa låt. Och härifrån når plattan sin perfektion. Efter här är alla låtar bara… perfekta. De är inte bara välskrivna, utan också välarrangerade och proffsigt framförda.

Det är inte konstigt att H.E.A.T numera anses vara ett av de stora nya AOR-banden när de har såna här dunderlåtar i bagaget. Det enda jag är ’besviken’ på, eller besviken är egentligen ett så starkt ord, men som inte var helt perfekt, var balladen. Men det är klart, har man en ballad som “Cry” i bagaget är det svårt att överträffa den. Inte sagt den är dålig, enbart att det inte var “Cry” ni vet.

Det här är en skiva jag starkt rekommenderar om du gillar AOR / Glamrock eller helt enkelt kvalitétsmusik. Du kommer INTE bli besviken. Inte någonstans.

Bäst: In and Out of Trouble. Jag är svag för experimenterande med andra instrument än de som finns i bandet.
Mindre bra: Skulle väl vara “The One and Only” men som sagt… ’besviken’ och ’mindre bra’ är så starka ord… hmm.

Sara Köhler

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

03 2012

Comments are closed.