Blickar bakåt, borde sikta framåt

Mustasch ”Sounds like hell, looks like heaven” (Gain/Sony)

Läser titeln på Mustasch nya platta, Sounds like hell, looks like heaven. Tänker att det finns säkert en poäng här. En kontrast mot vad vi förväntar oss.  Kikar på det vita konvolutet. En dödskalle med änglavingar.

Lyssnar på inledande Speed Metal och vill gärna dra paralleller med det klassiska svenska kultförklarade hårdrocksbandet Heavy Load. Hela skivan är en tillbakablick till 80- (90)-talets Megadeth (Cold heart mother son), Metallica (Death again) osv. Men var är låtarna? De som klistrar sig fast i minnet. Snudd på vilket 80-tals band som helst kunde ha skrivit ihop det här. Undrar också lite vart Mustasch själva tagit vägen. Nej Gyllenhammar, alla kan inte vara bäst på allt. Kanske du skulle ta in lite hjälp igen, för att få till den där pusselbiten som saknas. Så att Mustasch äntligen kan ta klivet ut till de riktigt stora arenorna.

Lars Söderberg

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

02 2012

Comments are closed.