Som en soluppgång på den amerikanska västkusten

Real Estate ”Days” (Domino/Playground)

Denna New Jerseybaserade trio gör musik på sitt andra album som påminner om en soluppgång på den amerikanska västkusten. Musiken är på ytan indiesnäll pop, välstrukturerad och musikaliskt välgjord i sin enkelhet. Kort sagt, det är klart begåvat. Men samtidigt ingenting som ockuperar ditt minne mer än för stunden. Det är svagheten.
För stunden gör Real Estate popmusik som är besläktad med Feelies och Vampire Weekends, musik som har sina  grunda rötter i den amerikanska collagevärlden, och som aldrig skulle kunna växa sig stark i Englands mörka industristäder.

När denna charmiga  trio är på sitt mest melodiösa musikhumör roar den för stunden ordentligt i Easy, Green Asiles och It´s  Real. Svag som jag är för stämsång så går det inte att hoppa över Wonder Years.

Att bandet är på väg bort från collageträsket påminner man om i sju minuter småepiska All The Same där musiken cirklar hypnotiskt runt och runt till sista tonen tonar ut.

Spännande musikalisk fortsättning kan följa för Real Estate.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

01 2012

Comments are closed.