En timslång resa i det svarta Amerika

Nightbringer ”Hierophany of the open grave” (Season of Mist/Sound Pollution)

En timme amerikansk black metal kan bli i mastigaste laget, men Hierophany of the open grave tilltalar mig. Dock rekommenderar jag hörlurar. I högtalare funkar det bra som soundtrack, men lurarna lockar fram nyanserna och stämningarna; det går från något som låter bra till något som blir intressant.  Låtarna ger en känsla av hymner och sången är av mässande karaktär. Tänk åkallan av underjordens makter och diverse demoner. Ska jag klaga på något så är det en viss likriktning, men öppningslåten Rite of the slaying tongue sticker ut tillsammans med The gnosis of inhumation.

Släck ned ljuset, luta dig tillbaks i favoritfåtöljen, slut ögonen och glid iväg på en timslång resa i det svarta Amerika, och då menar jag inte Sydstaterna. Det är helt klart en resa värd pengarna.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

01 2012

Comments are closed.