Visar sin bredd och sjunger fantastiskt

 

Sofia Karlsson ”Levande” (Playground)

Sofia Karlsson har en röst som inte går att komma undan. Den är klar som en frisk fjällbäck; men varm och full av vemod, stark och full av förtröstan. Hennes Dan Andersson-album är fortfarande en musikskatt att plocka fram i det tilltagande höstmörkret. Hennes julskiva är det ultimata soundtracket från lucia och över den kommande helgen.

Levande är en samling sånger som du förstår är inspelade längs turnévägarna med Sofia och hennes band.

Sofia Karlsson visar här sin bredd som artist på ett nytt sätt för mig. Här finns bra variation i musikutbudet.

Hennes medmusikanter ramar in i hennes musik på ett smakfullt sätt, där formatet hela tiden styr över innehållet. Hon sjunger fantastiskt och tolkar Cornelis i Grimasch om Morgonen, testar att sjunga på engelska i From Here To Here och ger sig på Jussis Till Havs torrskodd. Vidare bjuder hon på en del favoriter som egna Du Var där och Visa från Kåkbrinken.

Allt på samma höga musikaliska och artistiska nivå. Sofia Karlsson skulle förmodligen gå iland med att sjunga telefonkatalogen, och det skulle låta – Levande.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

11 2011

Your Comment