Florence fortsätter framgångsrikt

Florence + The Machine ”Ceremonials” (Island/Universal)

Engelska Florence Welch (f.1986) slog igenom och rosades stort med debutalbumet Lungs 2009 tillsammans med gruppkonstellation Florence + The Machine. Florence har nu gått till ytterligare en klarhet med andra albumet Ceremonials som fortsätter i samma succéartade fotspår och har bl.a. gått direkt in på förstaplatsen på listan i hemlandet. Detta är kvalitativ och drömskt suggestiv brittisk populärmusik med Kate Bush som en tydlig föregångare.

Ceremonials  är kanske lite mer poppigt och strömlinjeformat än debutalbumet, men det finns precis som tidigare en genomgående gotisk underton av rent hypnotisk karaktär. Inte sällan låter Florence också på ett positivt sätt som brittiska soulsångerskan Adeles mer avantgardistiska och hippieartade syster.

Lyssna på: ”Only If For A Night”, ”Never let Me Go”, ”Breaking Down”.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

11 2011

Your Comment