Välspelat och smart in i minsta detalj

Deportees ”Islands & Shores” (Universal)

Deportees som är tokhyllade av vänner och en stor kritikerkår får inte mig att omedelbart falla in i hyllningskören. Jag hör att det är föredömligt producerat och sångstämmorna ligger limmade mot varandra. Det är välspelat och smart in i minsta detalj. Jag hör och förstår.

Men det griper inte tag i mig. För varje spår som drar igång så hoppas jag och tänker att det här var bra. Nu vänder det. Men sen, efter en kort stund tappar jag helt intresset. Det spelar alltså ingen roll att många melodislingor är utsökta både i form och framförande.

Kanske kommer låtarna att ruggas upp och få mer liv live. Det är bara att hoppas. För här finns det kvalité i musikaliskt överflöd. Kanske är det bandets åttiotals-synth/keyboard/elektronik som får mina öron att blunda. Jag återkommer framåt jul om jag ändrat uppfattning. Synd på en sån vältillagad anrättning.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

11 2011

Your Comment