Uggla – från rebell till retrospektiv

Magnus Uggla ”Innan filmen tagit slut” (Uggly Music/EMI)

          Release: 2 november 

Idag släpps Magnus Ugglas nya album. ”Innan filmen tagit slut” innehåller 10 spår varav de flesta låter som man kan förvänta sig. Men…det känns i detta album att han går från ”rebell” till ”retrospektiv”. Kan det vara åldern? Eftersom Magnus själv skrivit alla sångerna, så har han kanske tagit med en del av vad han själv upplevt, eller önskat, och lagt i texterna.

De flesta melodierna låter som Uggla SKA låta – med lite nasal och läspande sång och med ett tätt, lite slamrande sound.

Men det finns ett spår som fövånar mig. ”Tänker på dig” är en av två duetter han sjunger tillsammans med Edith Backlund. Det känns som den är inriktad på Svensktoppen eller på P4:s låtlistor. Apropå den radiokanalen så har ju Uggla ett program där, men där är ”rebellen” fortfarande framträdande. När jag lyssnade på hans program veckan innan detta, så öste han galla över SJ efter en händelse där han själv blev försenad åtskilliga timmar. Hade detta spelats in efter det så hade det kanske varit mer av den ”gamla” Uggla, och då hade jag lämnat ett lite högre betyg.

”Innan filmen tagit slut” kommer säkert ligga som julklapp under granen i många våningar på ”Öfre” Östermalm.

Conny Eklund

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

11 2011

Your Comment