Ett album man måste sitta ner och verkligen lyssna på

Shelby Lynne ”Revelation Road” (Everso/Playground)

Det finns givetvis många olika sätt att producera musik. Inom det ytliga R&B-facket kan en artist plocka in ett halvdussin hippa kändisproducenter som ofta inte tillför det hela mer än sitt kändisskap.

Den totala motsatsen hittar vi på Shelby Lynnes nya album Revelatoion Road där hon sjunger alla stämmor, spelar alla instrument och producerar allt själv. Det här är en logisk fortsättning på Tears, Lies And Alabis som kom i slutet på förra året. Tidigare har den produktiva Shelby Lynne  bland annat givit oss den västkustpolerade Love Shelby, nedtonade Identity Crises och det ultimata julalbumet Merry Christmas från 2010.

Titellåten är malande effektiv och I’ll Hold Your Head är heller inte något som du väljer att lyssna på i förbifarten. Shelbys röst är lågmäld men intensiv, den kryper in under huden – vilket du vill eller inte.

Texterna är poetiskt nakna och utlämnande men jag hoppas att Shelbys alla svartkantade hjärtesorger inte är självupplevda. Toss It All Aside har en ljuvlig coutrysoulfeeling som ger en ljusare sida av musikskapandet. Men ändå – detta är ett helt utomordentligt bra album av Shelby Lynne som du måste  sitta ner och verkligen lyssna på; texterna hittar du på hennes hemsida. Gör nu som jag säger för en gångs skull !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

11 2011

Your Comment