Ett nytt album från en mångsidig dalmas

Björn Skifs ”Break The Spell” (Capitol/EMI)

              Release: 16 nov

Har ni tänkt på hur många duktiga musiker det kommit från Dalarna? För att nämna ett par: Charlie Norman, Kalle Moreus och, förstås, Björn Skifs. Mångsidige Björn Skifs är både popsångare (’Hooked on a feeling’), svensktoppenleverantör (’Håll mitt hjärta’), musikalartist (’Spök’) och filmskådis (’Drömkåken’).

Efter att har varit borta från skivstudion drygt ett år, som han fyllt ut med konserter och turné, har han nu ett nytt album ute i skivdiskarna – ”Break The Spell”.

Det bjuds på en mix av avslappnade ballader och riviga soul/rocklåtar och anrättningen har producerats av Jörgen Elofsson, som även skrivit många melodier tillsammans med artister som Nicky Chinn, Andreas Carlsson och…Sharon Stone(!). Det är välproducerad med ett tight, skönt sound.

Bakom Björn finns flera duktiga musiker som Per Lindvall (trummor), Sven Lindvall (bas) och i flera låtar hörs även Max Lorentz sköna hammondorgel. Lyssna bara på de inledande ackorden i ”Back to where we started from”. Låtar som ”Let’s kiss” gör att det spritter i benen, men även de långsamma tar Björn hand om med omtanke och känsla. Som om detta inte vore nog så har albumet mixats av Jess Sutcliffe, känd från att ha arbetat med Prince, Eagles och Rolling Stones för att nämna några.

Det märks att Björn är i ovanligt goda händer. Det här är ett fantastiskt genomarbetat må-bra-album som jag bara kan rekommendera varmt. Vansbropojken kan inte få annat än full pott av mig. Årets julklapp om jag får välja.

Conny Eklund

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

11 2011

Your Comment