Konceptalbum med tyngd

Nader Sadek ”In The Flesh” (Season Of Mist/Sound Pollution)

Den egyptiskfödde, New York-baserade konstnären Nader Sadek har med sitt senaste projekt producerat ett konceptalbum. Temat handlar om mänsklighetens förhållande till olja och hur detta, ”från uråldriga livsformer”, utvinns och fungerar som ett ”självdestruktivt bränsle till samhällets girighet”. Låtarna byggs mycket kring blastbeats, growlsång, bländande teknik och en del progressiva vändningar. För själva framförandet av musiken står sångaren Steve Tucker (före detta Morbid Angel), trummisen Flo Mounier (Cryptopsy) och gitarristen Rune Eriksen (Ava Inferi). Medverkar gör också ett antal gästartister från band som Mayhem, Cattle Decapitation, Monstrosity, Morbid Angel och Krallice.

In The Flesh är ett konceptalbum vars nio låtar framförs med en imponerande känsla, teknik och tyngd, där temat gör lyssningen ännu lite mer intressant.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

11 2011

Your Comment