En handfull låtar sticker ut

Sulo & IddeKocksgatan Revisited” (Legal/Sound Pollution)

Detta är uppföljaren till Sulos & Iddes förra album ”Ur Ett Brev”, som släpptes hösten 2010. Detta album innehöll tonsatta dikter av Per Ragnar, där bland annat singlarna ”Res dig” och ”Inatt min vän är jag åter hos dig”, spelades flitigt på radions P4.

Tillsammans med skådespelaren Per Ragnar gjorde duon även ett 20-tal föreställningar som byggde på diverse monologer, musik och dramatik med det gemensamma temat: ” att bry och bry sig om”. Året innan, 2009, släppte Sulo också sitt album ”Sulo Möter Brunner – I Månen På Mattan”.

…och mer Brunner skulle det bli!

Hösten 2011 släppte Sulo & Idde det gemensamma albumet ”Kocksgatan Revisited”. Ett album som bygger på texter från Ernst Brunners diktsamling ”Stoft Av Ett Stoftkorn – samlade dikter 1979-1999”, och som en naturlig fortsättning på detta album, så sätter Sulo & Idde, med start i november 2011, även upp en musikteaterversion av ”Kocksgatan” på Boulevardteatern i Stockholm.

Albumet ”Kocksgatan Revisited” som innehåller 12 låtar, är inte alltför överdrivet spännande, utmanande eller äventyrligt. Albumet innehåller någon form av standardmässig svensk rock-pop-svensktoppschlager, bitvis förstärkt med starka influenser från svensk 80/90-tals musik och det doftar många gånger starkt från både Docenterna och Eldkvarn på denna skiva! Gillar man dessa grupper mer än genomsnittet, samt är stora fans av Sulo & Idde som artister, ja då är det ju alla gånger en höjdarskiva och tycker man till vardags dessutom om Ernst Brunners texter, då bör man vara supernöjd med denna produkt! Annars känns det väl mest som popens variant av mellanmjölk, som en kompromiss mellan två olika artister och deras respektive referensramar.

Kocksgatan Revisited” är i alla fall inget som direkt får mitt hjärta att dunka snabbare än normalt! Nu låter det förvisso som jag sågar det här, men så är icke fallet… För det finns faktiskt några låtar som finner mitt intresse! Dessa är fem till antalet och är enligt följande: ”Radion spelar vackert”, ”Den värme hon var”, ”Svartare än svart”, ”Där rosen står under skaren” samt ”Burspråk”. Övriga låtar lyfter inte i mina öron och känns ganska så profillösa och tråkiga i sin musikaliska utformning.

Men det är tydligt att detta album kräver ett antal lyssningar innan den neutrale lyssnaren kan smaka av anrättningen på ett tillräckligt objektivt sätt! För skivan växer faktiskt för varje lyssning och man ska nog inte avfärda anrättningen alltför lättvindigt, tycker jag! Skivan får trots all kritik ett godkänt betyg från mig, men varken mer eller mindre! Detta är lite lagomt bra kan man säga! 

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

11 2011

Your Comment