VIVA MYLO XYLOTO

Coldplay ”Mylo Xyloto” (Parlophone/EMI)

        I butik: 24 oktober

Nya plattan med den kryptiska titeln Mylo Xyloto är engelska Coldplays femte i ordningen och andra med ljudkreatören och producenten Brian Eno vid spakarna, även om denne tycks har trätt tillbaka lite denna gång. Coldplay har ibland beskrivits som ett slags U2 för 2000-talet med sin i många stunder episka arenapop/arenarock. Samtidigt har sångaren och bandledaren Chris Martin vid flertalet tillfällen i media tänkvärt angett norska A-HA som en viktig förebild. Jag tillhör dem som tycker att föregående albumet Viva La Vida Or Death and All His Friends (2008), förutom titellåten, var ganska blekt i jämförelse med tidigare album i Coldplays backkatalog. Mylo Xyloto är inte direkt en omedelbar platta, men är ändå som helhet starkare och mer rättframt poppig än Viva La Vida.

Lyssna på: ”Paradise”, Every Teardrop Is a Waterfall”, “Princess of China”.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

10 2011

Your Comment