Nära platt fall när man försöker nå radiopubliken

I.D.A ’’Pink Explosion” (Hitworks)

Ida Pihlgren mer känd under namnet I.D.A är tillbaks med sitt andra fullängdsalbum. Förra skivan Armageddon Ready var en riktigt, riktigt bra skiva och jag hade höga förväntningar även på Pink Explosion. Tyvärr så når skivan inte upp till mina förväntningar och låtmaterialet håller en allt för låg kvalitet för att göra detta till något mästerverk. För det är låtarna som är problemet på Pink Explosion, Ida själv sjunger precis lika bra som alltid och hade det inte varit för henne så hade skivan troligen varit en ren katastrof.

Problemen med Pink Explosion är många och stora. Låtarna är alldeles för fega och ibland till och med lite för barnsliga. Man har helt gått ifrån det experimentella och alternativa som fanns i Armageddon Ready och man märker av en tydlig satsning mot radiopubliken. Detta märks speciellt i låtarna ”Turn Up The Radio” och ”Sha La Laa” varav den första rent soundmässigt verkar vara en ren Katy Perry-kopia.

Att betyget ändå landar mellan två och tre beror delvis på Ida’s fantastiska röst och även på att det faktiskt finns några låtar på skivan där hon får chansen att skina med den. ”Your Rain” är en helt okej ballad där Ida sjunger riktigt bra och sedan har vi ”Famous” som går åt det lite rockigare hållet. Famous är utan tvekan den bästa låten på Pink Explosion. Vi har även några låtar som faller in mellan de riktigt bra låtarna och skräpet. ”Emergency” och ”The Real One” som båda två roligt nog, tillsammans med ”Famous”, är skrivna av Charlie Mason. Ida bör nog tacka denne man för att skivan inte blev sämre än så här.

Tobias Blixt

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

10 2011

Your Comment