Wilco slutar aldrig att imponera

Wilco ”The Whole Love” (Anti/Cosmos)

     

The Whole Love är det åttonde studioalbumet från Chicagobandet Wilco. De har även denna gång lyckas ypperligt med att kombinera sin speciella rock (med rötter i bl a nordamerikansk folkmusik, blues, garagerock m.m.) med det nytänk, skaparglädje och känsla som blivit deras signum både live och på skiva. The Whole Love innehåller 12 låtar av olika karaktär. Den långa öppningslåten Art Of Almost ger albumet en mycket bra start med ett starkt groove som stegrar i ett jammigt outro som är som plockat från en bra kväll på scen. Låtarna I Might, Dawned On Me, Standing O, Born Alone och The Whole Love skiljer sig mycket åt men har samtidigt ett gemensamt sound som förmedlar energi och glädje medan låtar som Open Mind, Black Moon och One Sunday Morning bjuder på mer melankoliska tongångar. One Sunday Morning avslutar också det hela på ett mycket bra sätt med sitt drivande tema och utdragna framförande.

Som vanligt bygger Wilcos musik på gitarrer som spelas med en skicklighet och känsla som aldrig slutar att imponera. Wilco har även en häpnadsväckande förmåga att blanda såväl stilar, nya sound och speltekniker med äldre mer traditionella rockstilar vilket gör deras kompositioner till något alldeles extra. Och det är säkerligen därför som detta album växer så mycket för varje genomlyssning, kombinerat med att de lyckats fånga en livekänsla som ger en aning om deras spektakulära liveshower, vilka alltid präglas av en enorm känsla för samspel, sväng och spelglädje.´

Bästa spår: Born Alone, The Whole Love, Art Of Almost

Tips: Wilco spelar på Annexet i Stockholm 27e februari.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

10 2011

Your Comment