AOR/arenarock med sång av högsta klass

 

House Of Lords ”Big Money” (Frontiers/Cosmos)

Det är bara att gratulera sångaren/bandledaren James Christian till ännu en House Of Lords-skiva som står sig bra vid en jämförelse med bandets övriga skivor. Samtidigt är det bara att konstatera att den inte når höjderna på suveräna Cartesian Dreams (som fick betyget 4,5) men hur som helst är Big Money en angenäm anrättning.

Passande nog inleder herr Christian (som har en röst av högsta klass) med att ”yla” innan inledande titelspåret Big Money drar igång på allvar. Refrängen kan tyckas en aning simpel/tjatig men det går inte att förneka att den fastnar direkt.

Priset för skivans bästa låt går utan tvekan till One Man Down som efter en mycket lugn inledning i balladstil visar upp House Of Lords från sin bästa storslagna AOR-sida.

Lite lätt Rainbow-doftande Living In A Dream World (vilken refräng!) är en annan låt som är godis för öronen.

Egentligen är det ingen låt som inte är bra men å andra sidan känns det ibland som att man har hört det ena och det andra några gånger tidigare… Alltså är det bristen på något utöver det vanliga som gör att betyget blir det som det blir. Kraven på ett band av den här kalibern är och ska vara höga.

För den som redan är ett fan av bandet likväl som någon som vill ha en kvalitativ melodiös hårdrocksskiva i sin samling så är Big Money vinst varje gång, så att säga.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

10 2011

Your Comment